Wat is een Plaatsbeschrijving?

2 mei 2024

Je hebt je woning of appartement verhuurd! TOP! 🎉
Je hebt een goede verhuurovereenkomst opgemaakt (zelf of door een expert) en je staat aan de deur om de sleutels aan de huurder te overhandigen!

Maar... dan komt die twijfel... Gaat die huurder wel zijn best doen om alles mooi en netjes te laten? Gaat die zich wel gedragen als "goede huisvader"?

Die twijfel heeft elke verhuurder, en dat is te begrijpen. Je geeft namelijk een stukje eigendom tijdelijk af aan een onbekend persoon.

Wil je dit gevoel voorkomen (of toch een groot deel inperken)? Dan raad ik jou aan om eerst een plaatsbeschrijving op te maken. Dit kan je zelf, of je vraagt hiervoor een vastgoedexpert.

In de plaatsbeschrijving staan volgende elementen:
- de indeling van de woning
- de omschrijving van elke kamer en dit tot in het detail
- de huisregels van het appartement of de woning
- foto's van elke hoek van de kamers
- de meternummers van de nutsvoorzieningen
- aangevuld met de contactgegevens van de huis-techniekers (CV, sanitair, elektriciteit, schrijnwerkerij, ...).

Zo'n omschrijving van de woning, dat is geen werk van 1-2-3 en bestaat steeds uit vele pagina's met complete omschrijvingen. Zo bestond mijn laatste plaatsbeschrijving uit 45 pagina's en +- 400 foto's.

Dit document kan de eigenaars alsook de huurder gebruiken op het einde van de huurovereenkomst aan te tonen wat de gebreken bij aanvang waren en hoe de staat van de woning nu is. Hierdoor heeft elke partij bewijskracht. Als eigenaar is dit nog belangrijker. Want op het einde van de rit is het de eigenaar, jij dus, die moet aantonen welke gebreken er zijn ontstaan tijdens de verhuring. Is er geen plaatsbeschrijving van de aanvang van de huur? Dan kan de vertrekkende huurder steeds zeggen dat het pand eruit zag als het eruit ziet vandaag.

Wil je hierover meer informatie? Klik dan hier voor een contact vast te leggen. Dit kunnen we samen inplannen (per telefoon, Zoom meeting, ter plaatsen).

En volg mijn instagrampagina voor meer tips en tricks in het vastgoed @truyensvastgoed

Wil je een handleiding over het opstellen van zo'n plaatsbeschrijving? Vraag dan naar mijn E-book.

Alvast tot snel,
Annouck

online contactformulier
#verhuur #plaatsbeschrijving #vastgoedexpert #vastgoedbegeleiding#huur#huis#appartement #vooriedereenthuis
#verkoop #investeringen #vastgoedmakelaar #verhuur#eigendom#huis#droomhuis #droomwoning#vastgoedcoach#adviesopmaat#verkocht#verhuurd#huistekoop#realtor#realestate#vooriedereenthuis

Meer nieuws

Wil u graag meer weten of meer informatie over onze woningen te koop in Heusden-Zolder, Beringen, Lummen en omstreken? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons!

Contacteer ons
Copyright © Truyens Vastgoed cvba | Alle rechten voorbehouden
door Thys-Communicatie.be
Vragen? Contacteer ons!